Brouwerij Casimir

Een van de eerste brouwers waar wij mee zijn gaan samenwerken is Milan van ‘Brouwerij Casimir’. Hij heeft tijdens zijn studie Zythologie een bedrijf opgezet in het geven van adviezen en proeverijen. Dit bedrijf is in 2016 uitgegroeid tot een heuse brouwerij.

Brouwend in 3 ketels met een inhoud van slechts 100 liter per stuk kunnen we deze fijnproever uit Roermond met recht een ‘micro’brouwer noemen.

Het nadeel van deze kleine oplages is dat zijn bier soms maar beperkt verkrijgbaar is. Het voordeel is echter dat Milan alle zorg en aandacht aan zijn brouwsels kan besteden die ze nodig hebben. En dat proef je!

Met zijn vaak toch niet alledaagse bierstijlen weet hij toch elk biertje perfect in balans te brengen.

Momenteel slechts een beperkt aantal smaken beschikbaar maar met zijn toekomstige uitbreidingsplannen voor het openen van een brouwerij met proeflokaal in het centrum van Roermond, zullen we alsmaar meer te zien en te proeven krijgen.

Brouwerij Heer & Meester

Er ontstaan nogal eens wat goede ideeën maar slechts een enkeling voegt vervolgens de daad bij het woord. De Heren van Heer & Meester hebben het niet bij enkel een idee gelaten, maar hebben hier ook daadwerkelijk iets mee gedaan. En met succes!

Nadat ze in samenwerking met brouwerij ‘De Laatste Drinker’ in Gent het zwaar blonde bier ‘Ne Veurvechter’ op de kaart hadden gezet besloten ze dat het tijd was voor de volgende stap. Ze kochten de ‘Brouwerij Heer & Meester’ uit Barneveld, verhuisde de gehele inboedel naar Susteren [het land van Swentibold] en toverde daar een oude koeienstal om tot een volwaardige brouwerij.

Ze doen alles zelf. “Van het schroten van de mout” tot ”het vullen van de flessen”.  

Uit liefde voor het bier wordt hier gebrouwen en dat maakt deze Heren echte vakmannen.

Brouwerij De Fontein

Sommige brouwers brouwen hun bier uit liefde voor het vak. Anderen willen een smaakje dat nog niet bestaat. Er heeft echter niemand zo’n goede reden om bier te brouwen als Rik van Brouwerij De Fontein.

Toen wij Rik vroegen waarom hij in 2006 is begonnen met bier brouwen kon hij dat met slechts één woord beantwoorden: “doorsj”!

Aan de rand van Stein hebben Rik en Lonneke in de loop der jaren een prachtige bierbrouwerij met bijbehorend horecabedrijf opgebouwd. “Kruiden en vruchten uit eigen moestuin, honing van eigen bijen”. De ambacht straalt er vanaf op dit pittoreske stukje Limburg.

Toen wij eenmaal geproefd hadden van de bieren en de gastvrijheid van deze mensen waren we ‘verkocht’. Met trots presenteren we dus ook enkele bieren uit het ruime assortiment van ‘Brouwerij De Fontein’. 

Kaetelkøp Craft Brewing

Deze jongens uit Elsloo weten hoe bier hoort te smaken!

In 2019 begon het allemaal toen ze het eerste bier voor de commerciële verkoop brouwden. Deze eerste batch van 1000 liter ‘Frische Pale Ale’ vloog er doorheen en voordat de jongens het in de gaten hadden stonden ze hun volgende batch alweer te brouwen.

Na het overweldigende succes van hun APA, die niet was aan te slepen, hebben ze een tweede, nog minder bekende bierstijl op de kaart gezet. In kleinere batches van 200 liter brouwen ze nu ook een prachtige en zeer smaakvolle Black IPA. 

Zowel de zeer uitgesproken smaken als de exclusiviteit van het bier zorgen dat deze bieren zo bijzonder zijn. We hopen enorm dat we nog veel meer te proeven krijgen van deze talentvolle brouwers.

Batjes

Batje {‘ba:/tje} (o.) [~s] vlegel, kwajongen. (Henk Meuffels: Zjwaams Waordebook. 2008)

Een Batje is een ondeugend kind en hoewel het geen kinderen meer zijn, het brouwerstrio uit Valkenburg, ondeugend zijn ze zeker!
Er is wat lef voor nodig om de smaken te combineren zoals deze jongens ze bedenken.
Een Tripel, gehopt als een echte IPA.. Een saison met een uitgesproken maar niet overheersende smaak van gebrande koffiebonen.. En wie durft er te brouwen met winegums!?

Geweldig dat we deze, niet alledaagse bieren aan ons assortiment mogen toevoegen en aan jullie kunnen aanbieden middels onze webshop. Helaas belanden vooralsnog alle biertjes, behalve de Verrèkkeling op het flessenkerkhof. Dat wil zeggen dat enkel de Tripel IPA herhaaldelijk wordt gebrouwen. De rest van deze creatieve smaken zal maar 1 batch van worden gebrouwen en zijn dus steeds maar tijdelijk verkrijgbaar.

Probeer ze allemaal op is op. Maar geen paniek. Er komt ongetwijfeld weer een nieuw gewaagd bier om onze smaakpapillen te verbazen.

Brouwerij Van Hoppen

Onze vrienden Roy en Jos uit Margraten houden zich al jaren bezig met het brouwen van bier. Ze zijn ooit begonnen als hobbybrouwers voor eigen consumptie, brouwend in een grote ketel op het fornuis. Later werd het fornuis ingeruild voor een 20-liter brouwinstallatie waarmee ze zich meer op het brouwproces konden focussen en zo hun eigen recepten konden ontwikkelen en perfectioneren.

In 2019 besloten de mannen dat het bier te lekker was voor enkel eigen consumptie en zo ontstond ‘Brouwerij Van Hoppen’.

Alle brouwsels worden zelf bedacht en uitvoerig thuis getest. Pas wanneer ze 100% tevreden zijn met het recept laten ze het bier in grote oplages brouwen bij ‘Brouwerij Grain d’Orge’ in het Belgische Hombourg.
Overheerlijke en voor iedereen toegankelijke bieren met tot in de puntjes uitgedachte receptuur is het resultaat.

We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel kunnen verwachten van deze mannen.

Stadsbrouwerij Ambrass

Als bier brouwen een computerspel zou zijn dan was Max de eindbaas!
Samen met zijn vrouw Yvonne heeft hij sinds 2014 een geweldig bedrijf uit de grond gestampt. Begonnen in hun eigen garage maar in 2016 verhuist naar een prachtig, karakteristiek pand in het centrum van Sittard. Dit pand wisten ze in korte tijd om te toveren tot een professionele brouwerij met bijbehorend proeflokaal.

Met hun grote brouwcapaciteit zijn hun bieren bijna altijd voorradig. Let wel, uitzondering bevestigd de regel. Alles kan uiteindelijk op gaan maar dat ligt dan meer aan jullie consumptiehoeveelheid dan aan de ‘output power’ van Max.

Met een zeer ruim en gevarieerd assortiment is ‘Ambrass’ een grote speler op het microbrouwersbord en zijn wij ook ontzettend blij dat we met hen mogen samenwerken.

Brouwerij Pannes

Fred heeft Munstergeleen op de kaart gezet. Wat jaren geleden begon als ‘Stichting Brouwboerderij’ in het onderzoeken naar bieren en de herkomst en geschiedenis hiervan is in de loop der jaren uitgegroeid tot ‘Brouwerij Pannes’.

Fred brouwt 100% biologisch, en dat is niet gemakkelijk. Daarnaast maakt hij ook graag gebruik van zogenaamde ‘historische grondstoffen’. Dit maakt het brouwen van een ‘Pannes’ bier tot een zeer ingewikkeld proces waar een jarenlang vooronderzoek aan vooraf gaat. Door het gebruik van deze, niet alledaagse grondstoffen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. 

Het resultaat: karakteristiek bier zoals onze voorouders het bedoeld hebben. 

Brouwerij Klinker

Als geboren Maastrichtenaren zijn wij uiteraard apentrots op onze samenwerking met deze rasechte Maastrichtse brouwer. 

Opgericht in 2013 in het centrum van Maastricht. De naam Klinker is niet alleen gebaseerd op het klinken van de glazen, maar tevens op de oude bastrating (klinker, of in het Maastrichts: kinderköpkes) in het centrum van de Limburgse hoofdstad.
Nadat Dylan een aantal jaren aan de recepturen had gesleuteld werd er sinds 2015 daadwerkelijk gebrouwen. En dat op de bovenverdieping van een van de oudste cafés in de stad, De Knijnspiep.

Naast een aantal vaste waardes die Brouwerij Klinker op de kaart heeft staan worden er ook bieren gebrouwen specifiek voor een bepaald seizoen. Het gaat dan vaak om beperkte oplages die ook maar tijdelijk in het assortiment zijn opgenomen.
Hou onze website in de gaten of check een van de onderstaande links om volledig op de hoogte te blijven.

Brouwerij Casimir

Een van de eerste brouwers waar wij mee zijn gaan samenwerken is Milan van brouwerij Casimir. Hij heeft tijdens zijn studie zythologie een bedrijf opgezet in het geven van adviezen en proeverijen. dit bedrijf is in 2016 uitgegroeid tot een heuse brouwerij.

Brouwend in 3 ketels met een inhoud van slechts 100 liter per stuk kunnen we deze fijnproever uit Roermond met recht een ‘micro’brouwer noemen.

Het nadeel van deze kleine oplages is dat zijn bier soms maar beperkt verkrijgbaar is. Het voordeel is echter dat Milan alle zorg en aandacht aan zijn brouwsels kan besteden die ze nodig hebben. En dat proef je!

Met zijn vaak toch niet alledaagse bierstijlen weet hij toch elk biertje perfect in balans te brengen.

Momenteel slechts een beperkt aantal smaken beschikbaar maar met zijn toekomstige uitbreidingsplannen voor het openen van een brouwerij met proeflokaal in het centrum van Roermond, zullen we alsmaar meer te zien en te proeven krijgen.

Brouwerij Heer & Meester

Er ontstaan nogal eens wat goede ideeën maar slechts een enkeling voegt vervolgens de daad bij het woord. De heren van Heer & Meester hebben het niet bij enkel een idee gelaten, maar hebben hier ook daadwerkelijk iets mee gedaan. En met succes!

Nadat ze in samenwerking met brouwerij ‘De Laatste Drinker’ in Gent het zwaar blonde bier ‘Ne Veurvechter’ op de kaart hadden gezet besloten ze dat het tijd was voor de volgende stap. Ze kochten de ‘Brouwerij Heer & Meester’ uit Barneveld, verhuisde de gehele inboedel naar Susteren [het land van Swentibold] en toverde daar een oude koeienstal om tot een volwaardige brouwerij.

Ze doen alles zelf. “Van het schroten van de mout” tot ”het vullen van de flessen”.  

Uit liefde voor het bier wordt hier gebrouwen en dat maakt deze Heren echte vakmannen.

Brouwerij De Fontein

Sommige brouwers brouwen hun bier uit liefde voor het vak. Anderen willen een smaakje dat nog niet bestaat. Er heeft echter niemand zo’n goede reden om bier te brouwen als Rik van Brouwerij de Fontein.

Toen wij Rik vroegen waarom hij in 2006 is begonnen met bier brouwen kon hij dat direct en met slechts één woord beantwoorden: “doorsj”!

Aan de rand van Stein hebben Rik en Lonneke in de loop der jaren een prachtige bierbrouwerij met bijbehorend horecabedrijf opgebouwd. “Kruiden en vruchten uit eigen moestuin, honing van eigen bijen”. De ambacht straalt er vanaf op dit pittoreske stukje Limburg.

Toen wij eenmaal geproefd hadden van de bieren en de gastvrijheid van deze mensen waren we ‘verkocht’. Met trots presenteren we dus ook enkele bieren uit het ruime assortiment van ‘Brouwerij De Fontein’.

Kaetelkøp Craft Brewing

Deze jongens uit Elsloo weten hoe bier hoort te smaken!

In 2019 begon het allemaal toen ze het eerste bier voor de commerciële verkoop brouwden. Deze eerste batch van 1000 liter ‘Frische Pale Ale’ vloog er doorheen en voordat de jongens het in de gaten hadden stonden ze hun volgende batch alweer te brouwen.

Na het overweldigende succes van hun APA, die niet was aan te slepen, hebben ze een tweede, nog minder bekende bierstijl op de kaart gezet. In kleinere batches van 200 liter brouwen ze nu ook een prachtige en zeer smaakvolle Black IPA.

Zowel de zeer uitgesproken smaken als de exclusiviteit van het bier zorgen dat deze bieren zo bijzonder zijn. We hopen enorm dat we nog veel meer te proeven krijgen van deze talentvolle brouwers.

Batjes

Batje {‘ba:/tje} (o.) [~s] vlegel, kwajongen. (Henk Meuffels: Zjwaams Waordebook. 2008)

Een Batje is een ondeugend kind en hoewel het geen kinderen meer zijn, het brouwerstrio uit Valkenburg, ondeugend zijn ze zeker! Er is wat lef voor nodig om de smaken te combineren zoals deze jongens ze bedenken. Een Tripel, gehopt als een echte IPA.. Een saison met een uitgesproken maar niet overheersende smaak van gebrande koffiebonen.. En wie durft er te brouwen met winegums!?

Geweldig dat we deze, niet alledaagse bieren aan ons assortiment mogen toevoegen en aan jullie kunnen aanbieden middels onze webshop. Helaas belanden vooralsnog alle biertjes, behalve de Verrèkkeling op het flessenkerkhof. Dat wil zeggen dat enkel de Tripel IPA herhaaldelijk wordt gebrouwen. De rest van deze creatieve smaken zal maar 1 batch van worden gebrouwen en zijn dus steeds maar tijdelijk verkrijgbaar.

Probeer ze allemaal op is op. Maar geen paniek. Er komt ongetwijfeld weer een nieuw gewaagd bier om onze smaakpapillen te verbazen.

Brouwerij Van Hoppen

Onze vrienden Roy en Jos uit Margraten houden zich al jaren bezig met het brouwen van bier. Ze zijn ooit begonnen als hobbybrouwers voor eigen consumptie, brouwend in een grote ketel op het fornuis. Later werd het fornuis ingeruild voor een 20-liter brouwinstallatie waarmee ze zich meer op het brouwproces konden focussen en zo hun eigen recepten konden ontwikkelen en perfectioneren.

In 2019 besloten de mannen dat het bier te lekker was voor enkel eigen consumptie en zo ontstond ‘Brouwerij Van Hoppen’.

Alle brouwsels worden zelf bedacht en uitvoerig thuis getest. Pas wanneer ze 100% tevreden zijn met het recept laten ze het bier in grote oplages brouwen bij ‘Brouwerij Grain d’Orge’ in het Belgische Hombourg. Overheerlijke en voor iedereen toegankelijke bieren met tot in de puntjes uitgedachte receptuur is het resultaat.

We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel kunnen verwachten van deze mannen.

Stadsbrouwerij Ambrass

Als bier brouwen een computerspel zou zijn dan was Max de eindbaas! Samen met zijn vrouw Yvonne heeft hij sinds 2014 een geweldig bedrijf uit de grond gestampt. Begonnen in hun eigen garage maar in 2016 verhuist naar een prachtig, karakteristiek pand in het centrum van Sittard. Dit pand wisten ze in korte tijd om te toveren tot een professionele brouwerij met bijbehorend proeflokaal.

Met hun grote brouwcapaciteit zijn hun bieren bijna altijd voorradig. Let wel, uitzondering bevestigd de regel. Alles kan uiteindelijk op gaan maar dat ligt dan meer aan jullie consumptiehoeveelheid dan aan de ‘output power’ van Max.

Met een zeer ruim en gevarieerd assortiment is ‘Ambrass’ een grote speler op het microbrouwersbord en zijn wij ook ontzettend blij dat we met hen mogen samenwerken.

Brouwerij Pannes

Fred heeft Munstergeleen op de kaart gezet. Wat jaren geleden begon als ‘Stichting Brouwboerderij’ in het onderzoeken naar bieren en de herkomst en geschiedenis hiervan is in de loop der jaren uitgegroeid tot ‘Brouwerij Pannes’.

Fred brouwt 100% biologisch, en dat is niet gemakkelijk. Daarnaast maakt hij ook graag gebruik van zogenaamde ‘historische grondstoffen’. Dit maakt het brouwen van een ‘Pannes’ bier tot een zeer ingewikkeld proces waar een jarenlang vooronderzoek aan vooraf gaat. Door het gebruik van deze, niet alledaagse grondstoffen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Het resultaat: karakteristiek bier zoals onze voorouders het bedoeld hebben.

De waardering van beermeister.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.