Stadsbrouwerij Maastricht

Deze brouwerij is er eentje met een rijke historie. De brouwerij is gehuisvest in het pand waar voormalig Brouwerij ‘De Ridder’ opereerde welke dateert uit 1857. Destijds waren er in Maastricht nog maar liefst veertig stadsbrouwerijen actief! Een gebouw met een geweldige geschiedenis. Zo zijn in deze brouwerij onder meer het lokale welbekende Ridder Maltezer bier en de Wieckse Witte gebrouwen.
Nadat Heineken, die de brouwerij in 1982 overnam, de deuren sloot in december 2002, wordt er vanaf juni 2018 opnieuw het bekende Maltezer bier gebrouwen. Dit maal door brouwmeester Sander, onder leiding van de entrepreneur en bedrijfseigenaar Tom.
Naast het brouwen van een aantal bekende bierstijlen, kan brouwer Sander al zijn creativiteit kwijt in deze prachtige brouwerij. Hierdoor zijn er dus regelmatig verrassende bieren verkrijgbaar.
Eigenaar Tom wist dit monumentale pand om te toveren tot een prachtige karakteristieke brouwerij met daarbij een proeflokaal, een terras aan de Oeverwal en een prachtige bierwinkel met veelal lokale bieren. Een middagje op dit terras, een rondleiding in de brouwerij of een kijkje in de winkel zijn ook zeer zeker een aanrader bij deze bierbazen uit Maastricht!

Wil je meer weten van deze brouwerij?

Dat snappen we helemaal! Hieronder vind je een overzicht van de media waar je deze brouwerij kan vinden.